وي با بيان اينکه مردان نمکي گوهر گرانبهايي در ايران و خاورميانه است، افزود: با کوچکترين اشتباه در نحوه نگهداري از آنها ممکن است هر يک از اين موميايي ها از بين برود. بنابراين لازم است از متخصصان مرمت داخلي و خارجي استفاده شود و با بهره گيري از تجارب آنها سعي در حفظ مردان نمکي براي نسل هاي آينده کرد.
فاضلي با اشاره به اين موضوع که نگهداري از مردان نمکي قابل قياس با مردان يخي نيست، خاطرنشان کرد: براي نگهداري و مطالعات بيشتر درباره نوع زندگي و حتي خوراک و پوشاک مردان نمکي بايد از متخصصان علوم ميان رشته اي استفاده کرد.
به گفته رئيس پژوهشکده باستان شناسي علاوه بر مطالعه و نگهداري از مردان نمکي، در بسياري ديگر ازکارهاي باستان شناسي مانند آثارتاريخي جيرفت، گوهردره مازندران و سيلک نيز از متخصصان علوم ميان رشته اي استفاده و نتايج بسيار مثبت و قابل قبولي به محافل علمي دنيا ارائه شد.
وي تأکيد کرد: استفاده از علوم ميان رشته اي در تحقيقات و کاوش هاي باستان شناسي بايد به يک فرهنگ تبديل شود و اميدواريم دانشگاه هاي سراسر کشور به ويژه دانشگاه زنجان در اين زمينه توجه بيشتري داشته باشد.
تهيه نقشه باستان شناسي استان زنجان نکته ديگري است که فاضلي به آن اشاره کرد و گفت: درنتيجه تعامل بين دانشگاه و پژوهشگاه نقشه باستان شناسي استان زنجان با کمک دانشگاه ابهر در حال تهيه شدن است و در صورت نبود مشکلي نقشه اين استان تا سال آينده تهيه و تکميل خواهد شد.
کشف آثار عصر مفرغ، آهن و اشکاني از محوطه سد گلابر زنجان در نتيجه کاوش هاي نجات بخشي از ديگر موضوعاتي است که رئيس پژوهشکده بيان کرد و افزود: سد گلابر زنجان که در خطر آبگرفتگي بود با کمک سازمان ميراث فرهنگي زنجان کاوش شد و آثار بسيار ارزشمندي در اين سد کشف و شناسايي شد.
وي ادامه داد: همچنين چند سد ديگر که از لحاظ توسعه اقتصادي بسيار مهم عنوان شده، قرار است در زنجان ساخته شود، از آنجا که نقش سازمان در پروژه هاي اقتصادي نقش انفعالي نيست بايد با کاوش در اين سدها خطر زير آب رفتن محوطه هاي تاريخي را به فرصتي براي پاسخگويي به خلأهاي تاريخي تبديل کنيم و براي تحقق اين امر نيازمند کمک باستان شناسان هستيم.
115/
انتهای پیام/